Stäng

Flytta in

Här hittar du information om vad som är viktigt att tänka på när det är dags för dig att flytta in.

Nycklar

Tillträdet

På tillträdesdagen får du tillgång till din lägenhet efter kl. 12,00, Skulle tillträdesdagen infalla en helgdag så har du tillträde första vardagen efter.
Kundtjänst bokar tid med dig i god tid innan tillträde. Du träffar vaktmästaren vid lägenheten och ni går genom lägenheten och du kvitterar ut dina nycklar.

Städning

På tillträdesdagen senast kl. 12,00 ska din lägenhet vara städad och besiktigad. Om du skulle upptäcka väsentliga fel på städning eller liknande, kontaktar du Boservice direkt.

Besiktning

Innan du flyttar in har lägenheten besiktigats. Protokollet har du redan fått. Upptäcker du skador och brister som inte finns noterade i besiktningsprotokollet ska du anmäla detta till besiktningsmannen inom 8 dagar.

Träffa din områdesansvarige vaktmästare

På tillträdesdagen bokar vi en tid med dig och den ansvarige vaktmästaren som lämnar över nycklar och ni går genom lägenheten och tittar på tvättstuga och förråd tillsammans.

Bokningen av denna tid görs med Kundtjänst under våra öppettider.

Hemförsäkring

Att bo utan hemförsäkring innebär alltid en risk. Alla som bor i lägenheten ska omfattas av sådan försäkring.

Försäkringen har du för att få ersättning för skador på ägodelar i lägenheten, i vinds- eller källarförråd och andra gemensamma utrymmen som tvättstugor om olyckan är framme. Tex att du får en vattenläcka eller inbrott.

För skador kring vattenläcka så står Skurupshem för alla fasta installationer (väggar, golv mm), men allt lösöre robotdammsugare, andra värdefulla saker som kan ha blivit skadade i lägenheten står ditt försäkringsbolag.

Skulle du vara orsak till din skada så är det ditt försäkringsbolag som går i och täcker kostnader som Skurupshem får i samband med detta.

Om du skulle få inbrott i din lägenhet eller ditt förråd så är det din egen hemförsäkring som täcker detta.

Skulle din kyl/frys gå sönder så kan man ansöka om ersättning av ditt försäkringsbolag för den mat som blivit förstörd.

Tilläggsförsäkring

Om du har tex akvarium så se till att din försäkring täcker eventuella skador som kan uppstå, tex vattenläckor.

Exotiska djur

Om du har exotiska djur så ska du ha tillstånd från kommunen samt ha en försäkring för dessa djur. Det kan bli väldigt kostsamt om du inte har rätt tillstånd/försäkring.

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring Länk till annan webbplats..

Du ska vara folkbokförd i lägenheten du flyttar till. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt kontrakt. Tex 1001

El

Skurupshem anmäler in till Skurups Elverk att du flyttar in till Skurups tätort, eller EON om du flyttar till Rydsgård /Skivarp/Abbekås.

Vill du välja annat bolag som elleverantör tar du kontakt med Skurups elverk eller EON och får ditt anläggningsnummer.

TV/Bredband

I din hyra så ingår ett avtal med ett antal kanaler från Sydantenn AB.

Det finns ett standardutbud av kanaler.
Vid överlämning av nycklar får du en broschyr vad som gäller.

Om du vill ha digitala kanaler utan extra kostnad så kontaktar du ELON KnutPers i Skurup.
Där registrerar du dig och får den utrustning som krävs för din TV.

När du flyttar ut ska denna utrustning returneras till Skurupshem som avregistrerar utrustningen åt dig. Om den inte returneras riskerar du att bli debiterad av Sydantenn AB.

Har du fler frågor kring dina kanaler eller om du vill teckna avtal på Bredband/fiber kontakta Sydantenn AB Länk till annan webbplats.

Telefonnummer till Sydantenn AB 040-601 22 22

Fiber

Vi är färdiga med att installera fiber i alla våra lägenheter.

När du flyttar in får du en aktiveringskod från Skurups elverk som sköter leveransen av denna tjänst tillsammans med ViaEuropa.

Du kan kontakta Skurups elverk på nedan adress.

Fiber i Skurup fiberiskurup.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Viktigt att veta

 

Glöm inte att göra adressändring och skaffa försäkring till din lägenhet!

 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Publicerad:
Senast uppdaterad: